Späť na blog
Novinky

Nové a pripravované online kurzy

Marián Kristeľ
15.07.2017
3 minúty čítania
Nové a pripravované online kurzy
Neustále pre vás pripravujeme nové online kurzy, aby ste sa mohli neustále vzdelávať a zlepšovať sa. Tu je krátky zoznam kurzov, ktoré sme nedávano zverejnili a tiež, ktoré v lete 2017 pridáme.

Nové online kurzy

Movie Maker (Adobe Premiere Pro)
S týmto novým online kurzom nahliadneš do sveta videa, strihu a postprodukcie a naučíš sa pracovať v jednom z najpoužívanejších programov na editáciu videa Adobe Premiere Pro.
Visual Design: dizajn vlastného trička
Pokiaľ si chceš nadizajnovať vlastný motív na tričko, v tomto kurze ťa to krok za krokom naučí náš nový lektor Peter. Do kurzu sa môžeš prihlásiť a študovať ho úplne zadarmo.

Pripravované online kurzy

Yablkova horúca novinka, ktorú nájdeš na https://skillmea.sk už čoskoro a v ktorej ťa Yablko naučí programovať a tiež základy objektovo orientovaného programovania. Použije na to PHP, čo je stále najpoužívanejší programovací jazyk u nás, ale všetko, čo sa naučíš, vieš použiť aj v iných jazykoch. Kurz bude zverejnený ešte v júli.
[UPDATE: kurz bol zverejnený]

Ak sa chceš naučiť plávať v modrých vodách Facebooku a tiež Instagramu, nemôžeš si nechať ujsť novinku - online kurz Social Media Marketing. Facebook aj Instagram sa zo sociálny sietí postupne zmenili na mediálne platformy a to je skvelý dôvod, prečo sa s nimi naučiť pracovať. Kurz zverejníme tiež veľmi skoro :) 
[UPDATE: kurz bol zverejnený]

Final Cut Pro
Máme síce kurz Adobe Premiere Pro, ale pre veľkých Apple fanúšikov chystáme aj Final Cut Pro kurz strihu a editácie videa. Naučíš sa okrem iného robiť animácie, farebné, zvukové a textvé efekty vo Final Cut Pro. Kurz bude dostupný v auguste.
Sass
Yablkova ďalšia novinka - online kurz zameraný na CSS preprocesor Sass. Vo všeobecnosti nám CSS preprocesory uľahčujú dodržiavať zásadu DRY (Don't Repeat Yourself) a tým zvýšiť prehľadnosť nášho kódu. Máš sa na čo tešiť, kurz bude vonku v auguste.
Git
Pri programovaní a práci na webových alebo iných projektoch často pracuješ so súbormi, s inými programátormi v tíme a preto je dobré vedieť používať verziovacie nástroje. Po absolvovaní nášho nového online kurzu Git pre začiatočníkov nebudeš mať problém pracovať so súbormi a ich sledovanie bude pre teba samozrejmosťou. Kurz zverejníme v auguste.
[UPDATE: kurz bol zverejnený]

Na ktorý kurz sa najviac tešíš a ktorý kurz by si chcel na Learn2Code vidieť? Napíš do komentára.
Marián Kristeľ
Mám na starosti marketing a operations v Skillmea | (spolu)organizujem programátorský workshop Rails Girls Bratislava | ambasádor EU Code Week na Slovensku

Mohlo by ťa zaujímať

 Päť online kurzov pre každého správneho marketéra
Novinky
25.06.2017
Martina Baumann

Päť online kurzov pre každého správneho marketéra

Tento piatok sme oznámili horúcu novinku a to, že sme sa dohodli s chalanmi z Truniversity a kúpili sme ich online kurzy. Zároveň sme však prebrali vedenie nad celým Truniversity, čiže odteraz je tento projekt v našej réžii, ale základná myšlienka vzdelávania zostáva žiť naďalej. K tomuto kroku sme sa rozhodli preto, lebo vám, našim super študentom, chceme prinášať nový a čerstvý obsah. A o kurzy na témy ako sú SEO, Google AdWords a ďalšie z online marketingu ste sa nás často pýtali. Už teraz teda môžete na skillmea.sk študovať online a vzdelávať sa v témach ako sú copywriting, SEO, performance marketing, komunikácia na Facebooku alebo Google AdWords. Ide o špičkové kurzy, ktoré vyvinuli kvalitní lektori.  Sú to tieto kurzy 👇   • Copywriting Pre koho je tento kurz určený? Už z názvu je nám jasné, že všetci kopíci si prídu na svoje. Teda všetci tí, ktorí sa chcú naučiť písať kvalitné texty či už online alebo offline projekty.  Nájde si tu dôležité informácie každý, kto chce robiť pútavý obsah, ktorý predáva.  • Performance Marketing Tento kurz je o PPC kampaniach a ich vyhodnocovaní, pričom hlavnými témami sú stratégia, kreativita, mediálne nástroje, optimalizácia webstránky, práca s používateľmi, testovanie a samotné vyhodnocovanie. • Komunikácia na FB Že Facebook nie je len o lajkovní statusov, fotiek a zabíjaním nudy v škole či práci aj v podobe nekonečného četovania s kamošmi, ťa presvedčí tento kurz. Facebook je právom kľúčovým nástrojom marketingu každej firmy. Okrem dôvodov, prečo je dobré FB využiť, sa dozvieš i to, ako vytvoriť stratégiu komunikácie na sociálnych sieťach, ako dosiahnuť čo najväčší počet svojich fanúšikov, ako postovať jednotlivé texty a v akom čase, akým chybám sa na FB vyvarovať a mnohé iné činnosti súvisiace s FB. • SEO pre začiatočníkov Kurz ťa zasvätí do základov SEO, dozvieš sa všetko potrebné na to, aby si vedel tú-ktorú techniku využiť pre svoj konkrétny web a zároveň tu nájdeš návody, ako používať jednotlivé nástroje či tipy na bezplatné SEO nástroje. • Google Adwords Máš webstránku alebo e-shop a chceš získať ďalších návštevníkov? Tak šup do tohto kurzu, kde sa naučíš pracovať s Google AdWords tak, aby tvoje produkty a služby vždy našli tí správni zákazníci. [A takto nejako vyzeral náš meeting]Aj naďalej budeme tvoriť nové online kurzy, programátorské, dizajnérske aj online marketingové kurzy. Ďalšie novinky na Learn2Code už čoskoro. Si s výberom online kurzov spokojný, našiel si si v ponuke niečo aj pre teba? Ktorý kurz si vyberieš ty?
Vybrali sme ukážky prác študentov kurzu grafiky z Košíc
Novinky
12.05.2017
Skillmea

Vybrali sme ukážky prác študentov kurzu grafiky z Košíc

Stanley Mácha má už svoju premiéru u nás úspešne za sebou. Odšoféroval totiž svoj prvý prezenčný kurz grafiky v Košiciach. Jeho študenti sa naučili ovládať Photoshop a Illustrator. Počas šiestich týždňov si vytvorili svoje vlastné logo, vizitku, základný dizajn manuál či dizajn webu. Vzniklo aj niekoľko pekných prác, ktoré si nechceme uškrečkovať len pre seba! Radi by sme ich zdieľali aj medzi vami, tak poďme na to. [Jakub v kurze vytvoril identitu pre firmu, ktorá vyrába organické hnojivá z ovčieho trusu.] [Identita pre sprievodcu mestom, ktorú navrhla a nadizajnovala Julka.][Identita pre upcycled módne doplnky (príklad prezentuje tašky vyrobené z vyradených bezpečnostných pásov) od Lucky.][Megi vytvorila identita pre eventovú agentúru, ktorá organizuje metalové koncerty.][Vlado nadizajnoval identita pre komunitu snowboarderov][Posledná ukážka jedného zo študentov, Marek pripravil identitu pre smart home:] [Marekove Smart Home]Pokiaľ sa tiež chceš nakopnúť a začať s grafikou, určite mrkni na naše kurzy venované dizajnu :)
IT ženy dnes majú svoj deň
Novinky
27.04.2017
Martina Baumann

IT ženy dnes majú svoj deň

Žien v IT je stále ako šafránu, sú skôr vzácnosťou a v porovnaní s mužmi ich je skutočne málo. A keďže všetko vzácne a výnimočné si zvykneme nejako pripomenúť a hýčkať, výnimkou nie je ani dnešný deň - ten patrí IT ženám, ajťáčkam, programátorkam, všetkým ženám, ktoré sa venujú digitálnym technológiám a vôbec všetkým, ktoré sa nejakým spôsobom o IT zaujímajú (super, teda oslavujem aj ja). O čom teda hovorím? Girl’s Day Je to niečo ako MDŽ - skoro to isté s tým rozdielom, že namiesto karafiátu a bonboniéry môžu muži ženám podarovať najnovšiu klávesnicu alebo rovno kvalitný PC - prípadne aj nejaký z našich kurzov (alebo rovno predplatné) by určite mnohé ženy potešil. Naspäť k dnešnému sviatočnému dňu Girl’s Day - ide o celosvetový deň žien v informačno-komunikačných technológiách (IKT), ktorý sa koná vždy štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci! Tento rok pripadol na 27. apríla! A čo hovoria štatistiky? Koľko žien v porovnaní s mužmi pracuje, alebo sa zaujíma o prácu v IT? Podľa podkladov Profesie, ktoré nám vypracoval a poskytol analytik Tomáš Janotík, je v IT segmente až 87 percent mužov. Z toho zvyšok tvoria ženy. Takže podľa štatistík môžeme skutočne zhodnotiť, že situácia na Slovensku hovorí v prospech mužov, ktorí vo veľkej prevahe pracovne dominujú práve v IT oblastiach.  Na základe životopisov, ktoré uchádzači posielajú prostredníctvom spomínanej Profesie,  najviac sa uchádzačky zaujímajú o pozície: User experience Expert, Web dizajnér, Databázový analytik, Business Intelligence Specialist, Scrum Master a Technical writer. Týždeň s úspešnými ajťáčkami, Slovenkami! My sme v rámci tohto týždňa pripravili zopár rozhovorov so zaujímavými IT ženami. Naším zámerom je priniesť inšpiratívne príbehy žien, ktoré sa IT nezľakli a dnes sú úspešné programátorky, analytičky a pracujú v IT! Rozprávala som sa s Alex, Ivkou a Luckou. [Image] A práve ony ma presvedčili o tom, že aj svet informačných technológií nemusí byť vôbec nudný, fádny. Naopak, som presvedčená, že s ich povolaniami sa spája mnoho príležitostí - napríklad spomeniem len cestovanie, spoznávanie nových ľudí a kultúr, ktoré ich môžu neustále posúvať vpred. Ako večný IT začiatočník som si teda sľúbila, že povýšim svoje znalosti o nejaký ten level vyššie. Dievčatá, ďakujem za inšpiráciu a dúfam, že rovnako to nakopne aj ďalšie z vás, ktoré stále zvažujete, či sa oplatí investovať napríklad do online kurzov - nezabúdajte, nemusíte byť rovno programátorky! Je niekoľko iných smerov, v ktorých sa môže každá jedna z nás nájsť. Skúste trebárs design, tam sa nejedna kreatívna duša môže dostatočne vyriadiť. Nebojte sa toho...teším sa na všetky, ktoré toto aspoň trošku nakoplo a povedali si, že idú si vylepšiť svoje digitálne zručnosti. Páčil sa ti tento článok? Venuj mu 👍  Ak máš na nás nejakú otázku, napíš ju dole do komentára 👇  

Nezmeškaj info o nových kurzoch a špeciálnych ponukách